Arena Platos | statiune de ski si snowboard Sibiu

0
295

Arena PlatosComplexul de partii din judetul Sibiu, Arena Platos, se pregateste intens pentru deschiderea oficiala, programata la inceputul lunii decembrie.

Arena Platos – ski and snowboard resort este situat pe DJ 106 A, care leaga municipiul Sibiu de statiunea Paltinis. Distanta fata de municipiul Sibiu este de 25 de kilometri iar fata de intrarea in statiunea Paltinis de 1 kilometru. Resortul este situat pe partea stânga a drumului pe sensul de mers dinspre Sibiu spre Paltinis, in Poiana Poplacii.

Pentru noul sezon, la Arena Platos s-au schimbat multe. Parcarea a fost reamenajata, acoperita cu pietris iar acum are aproximativ 400 de locuri de parcare. Apres-schiul e adus din Austria, si va fi dublat de un cort ce va functiona asemanator cu un restaurant.

Insa, cele mai multe modificari aduse resortului de schi si snowboard vizeaza direct calitatea partiilor si imbunatatirea conditiilor de schi si snowboard.

„Toate eforturile noastre din presezon, sa ii spunem asa, s-au indreptat spre a corecta micile inconveniente din sezonul precedent. Din acest motiv am inceput cu renovarea parcarii. Insa mult mai importante sunt imbunatatirile aduse partiilor, plecand de la programul de functionare al instalatiilor de nocturna”, spune Martin Freinademetz.

Martin FreinademetzRezervorul de apa al resortului este la capacitate maxima, tunurile de zapada vor functiona pe toata durata sezonului urmand sa asigure cantitatea necesara de zapada chiar si in conditiile in care vremea nu va fi foarte generoasa cu amatorii sporturilor de iarna.

Fun-park-ul Arena Platos aproape s-a dublat ca dimensiuni. Pe langa faptul ca a fost largit, Fun-park-ul are acum propria instalatie de nocturna si mult mai multe elemente de dificultate fata de sezonul precedent. Snowboarderii si schiorii temerari vor avea o surpriza in fata kickerelor si pipe-urilor instalate pe traseul din Fun Park.

„Am stabilit deja si primele doua evenimente ce se vor desfasura in Fun Park-ul Arena Platos. In 18 decembrie va avea loc World Snowboard Day iar intre 6 si 8 ianuarie Transilvania Rookie Fest”, spune Cristina Badiu.

Inscrierile pentru World Snowboard Day se fac deja, prin email, la adresa cristina.badiu(at)arenaplatos.ro.
Inscrierile pentru Transilvania Rookie Fest vor fi disponibile in curand pe arenaplatos.ro. Instalatie de nocturna a fost montata si pe partia B, cea din stanga resortului. De asemenea, si programul serilor de nocturna s-a modificat, in urmatorul sezon in program fiind introduse trei seri in care instalatia de nocturna va functiona, miercuri, vineri si sambata.

Veste buna si pentru cei care nu schiaza sau se dau cu placa dar vor sa petreaca o zi la munte, in zapada. Tot in stanga resortului, aproape paralel cu Fun Parkul, noul sezon ii asteapta pe sibieni cu o partie de saniute de aproape 700 de metri lungime.

partii Arena Platos

Complexul este compus din cinci partii, patru cu lungimi intre 600 si 700 de metri şi una pentru copii şi incepatori, lunga de 250 de metri. Transportul pe cablu va fi asigurat de patru teleschiuri. Instalatiile partiilor de lungime mare au o capacitate de 1200 de persoane pe ora iar instalatia partiei de incepatori poate deservi circa 500 de persoane pe ora.

detalii pe arenaplatos.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here