Aproximativ 300 de ciclisti s-au aliniat sambata, 7 iunie, la startul concursului de Mountain Bike „Macin XC” , editia 2014, eveniment organizat de la Asociatia BikeWorks, Asociatia Mecanturist si Primaria Greci.

Macin XC 2014
Macin XC 2014

Vremea a tinut cu acestia si cele doua trasee de 35 si 45 km, pentru amatori si elite, s-au prezentat excelent, astfel incat s-a putut concura in cele mai bune conditii, existand marcaje in toate punctele critice, dar si puncte pentru alimentare. La final au fost acordate medalii de „finisher” tututor concurentilor, iar castigatorii au primit trofee, medalii de winner si diplome, listele cu acestia putand fi consultate foarte curand pe mxc.bikeworks.ro. Pe langa competitori, numerosi sustinatori si spectatori au fost prezenti in zona de start-finish a competitiei unde au concurat si cei mici, cu totii fiind aplaudati la scena deschisa.

Macin XC 2014
Macin XC 2014

Macin XC 2014 s-a dorit inca de la inceput sa fie mai mult decat un concurs de mountain bike, iar acest lucru s-a intamplat. In zona de start-finish a fost o adevarata sarbatoare unde distractia a fost la ea acasa. Muzica buna, mancarurile gustoase cum ar fi fasolea cu ciolan sau mititeii, actiunile sportive care au culminat cu demonstratii de kendo si chiar cursuri de aerobic „ad-hoc” sau de tras cu arcul – au constituit ingredientele unei zile perfecte care nu se putea incheia fara un foc de tabara. Cei care au ramas si a doua zi in Muntii Macinului nu au avut ce regreta – voia buna a continuat si duminica, fiind ziua comunei Greci. Totododata, s-au mai organizat o tura de bicicleta lejera, o tura de drumetie montana si initieri in catarare pe stanca.

„In principiu am iesit bine, traseele s-au prezentat bine pentru vremea ploioasa din ultimele doua saptamani cu foarte putine balti care si acelea puteau fi ocolite. Am incercat sa facem un eveniment cat mai complet, sa nu fie o cursa si doar atat. Evident nimic nu este perfect, probabil sunt si persoane care pot avea anumite nemultumiri, dar in general feedback-ul e bun. Daca totul va fi bine, anul viitor facem si Macin XC, editia a treia”, a declarat Silviu Negoita, presedintele Asociatiei BikeWorks.

Macin XC 2014
Macin XC 2014
Macin XC 2014
Macin XC 2014

Competitia „Macin XC 2014” a fost organizata de Asociatia BikeWorks alaturi de Primaria Greci si Asociatia Mecanturist, in parteneriat cu Federatia Romana de Ciclism, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Tulcea, BikeWorks Sports Equipment, Parcul National Muntii Macinului, Studio Croma, Top Media, Hangarul, Dorin Balanescu Photography, Asociatia Sportiva Granitul Greci si Kendo Club Galati. Bike Works multumeste inca o data sponsorilor Curtea Regala, Angelo, Terra Hercinica, Arcada, Daily Open House, Giplast Balkans, Shark, Angelo Stone, Squeezy Sport Nutrition, Mausbike, Lacon, Adquest si Juniaero.

Parteneri media ai concursului Macin XC 2014 au fost Freerider.ro, Ciclism.ro, Sportivity, Realitatea TV Galati-Braila, Rock FM, ExtremeAddict.ro, BikeTime.ro.
Asociatia BikeWorks

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here