Dew Tour | circuitul de iarna – etapa 3

0
184

Statiunea americana Ogden din Snowbasin, Utah va fi gazda ultimei etape a sezonului in Circuitul Dew de Iarna. Concursurile programate in cel de-al doilea weekend din februarie vor reprezenta o dubla ocazie de victorie, pentru riderii aflati la start.

Cel mai prestigios trofeu ramane desigur cel de la general, acordat celui care a acumulat cel mai ridicat punctaj, dupa trei etape. In acelasi timp, vor fi acordate premii si celor care vor triumfa pe zapada din Muntii Stancosi.

Trei sunt riderii cu maxim de puncte dupa concursurile de la Breckenridge (decembrie) si Killington (ianuarie). Si, coincidenta, in fiecare dintre cazuri, e vorba de snowboarderi. Astfel, Louie Vito a dat dubla lovitura in intrecerile de pe superpipe. In mod normal, doar propriul dezastru il va impiedica pe riderul cu dimensiuni de buzunar sa incheie pe primul loc la general, in conditiile in care urmatorul clasat, JJ Thomas, se afla la un ecart de 26 de puncte.

Situatie similara si in intrecerea masculina de slopestyle, acolo unde Torstein Horgmo calca apasat pe urmele mult mai celebrului sau predecesor, Terje Hakonsen. Norvegianul este urmat la 22 de puncte de Mark McMorris, dar daca va continua sa arate aceeasi forma ca in Colorado si Vermont, va fi imposibil de detronat. In fine, Jamie Anderson este creditata cu prima sansa la pastrarea trofeului in intrecerea feminina de slopestyle, deoarece prima adversara, Rebecca Torr, se afla la o diferenta apreciabila – de nu mai putin de 36 de puncte. Acestia ar fi marii favoriti la victoria la general.

La polul opus se afla schiorii de pe superpipe. O proba a carei ultima etapa se constituie in fapt intr-o adevarata finala. Doi competitori se afla la egalitate, dupa primele doua intreceri. Francezul Kevin Rolland vine recomandat de superba victorie de la Killington. Simon Dumont este deja un nume consacrat, in dreptul caruia figureaza succesul de la Breckenridge. Ambii au acumulat cate 186 de puncte, iar duelul din Snowbasin se anunta palpitant. Niciun alt rival nu pare a avea sanse de a se implica in lupta pentru trofeu la general, in conditiile in care Thomas Krief se afla la o diferenta de 26 de puncte.

Altfel, Bobby Brown pare a se fi detasat in invingator la schi slopestyle, in timp ce concursul feminin de snowboard pe superpipe propune o alta lupta interesanta pentru victoria la general. Catalana Queralt Castellet a castigat intrecerea din Colorado si conduce in clasament, cu 186 de puncte. Pe locul secund, la egalitate, se afla doua adversare din State. Kelly Clark nu mai are nevoie de nicio recomandare. A revenit in forta la Killington, dupa startul cu doua ratari de la Breckenridge. Foarte constanta in rezultate a fost compatrioata Elena Hight, a doua clasata in etapa de debut.

Ca de obicei, Eurosport 2 va realiza doua transmisiuni in direct din aceasta ultima competitie a sezonului, in Circuitul Dew – sambata, 12 februarie, de la ora 21:30, si a doua zi, de la ora 22. Lupta se anunta mai interesanta ca oricand, miza este dubla, iar spectacolul garantat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here