Editia din acest an a celui mai traznit concurs in sporturile de iarna din Romania a avut de toate. A fost, poate, cea mai completa editie ca spectacol dintre toate editiile de pana acum ale concursului Slide and Freeze.

Slide and Freeze 2017 | nebunie la evenimentul din acest sfarsit de sezon

Peste 200 de spectatori au urcat duminica la Paltinis sa vada ce le-a mai trecut prin cap temerarilor care nu se tem de un bazin cu apa suficient de rece incat sa te gandesti de doua ori inainte sa te apropii pe schiuri de ea. Campionul mondial la parasutism, Alexandru Nicolau, a dat startul nebuniei. Expert la aterizarea la punct fix, Andi a coborat din „ceruri” pe un speedglide, cu schiurile in picioare si a deschis, astfel, inedita competitie.

Slide and Freeze 2017 | nebunie la evenimentul din acest sfarsit de sezon

Slide and Freeze a fost impartit si anul acesta pe trei categorii: jump, slide si ambarcatiuni. Schiorii si snowboarderii profesionisti, prezenti in mai toate concursurile tehnice ale sezonului de iarna, au facut un adevarat spectacol in proba de sarituri, cu trick-uri complicate dar executate aproape perfect. Victor Barbulescu – snowboard si Alin Gavozdea – ski, au castigat proba, cu doua backflip-uri de toata frumusetea. 23 de concurenti s-au inscris in categoria slide, avand de traversat pe schiuri sau pe placa un lac lung de aproape 10 metri si lat de 6.

Slide and Freeze 2017 | nebunie la evenimentul din acest sfarsit de sezon

Startul a fost mutat, progresiv, pentru a departaja concurentii care pe masura ce avansau in concurs aveau la dispozitie tot mai putina viteza pentru traversarea lacului. „Domn` profesor” Andy Fazekas a dominat grupa de snowboard iar Andrei Carciog a castigat grupa de ski. Andrei a castigat o pereche de schiuri oferita de Decathlon iar Andy Fazekas o placa de snowboard nou-nouta, pe care a oferit-o unui sportiv cu dizabilitati, concurent si el la Slide and Freeze. Nici fetele nu s-au dat in laturi de la provocare. Anca Tandrea, castigatoarea Bikini Race, a revenit in costumul care i-a adus titlul saptamana trecuta si a castigat categoria si de aceasta data iar la snowboard, castigatoare a fost declarata Ana Maria Dragota.

Vedeta concursului a fost, insa, intrecerea ambarcatiunilor. 9 echipaje s-au inscris la start iar 8 au intrat in concurs, cu constructii care mai de care mai ciudate. Dragoni chinezesti, covoare zburatoare sau corabii de pirati, pe lac au plutit de toate. Shercozaurul a ajuns cel mai departe si a castigat locul I, secondat de Dragonul din Carpati si de covorul zburator 1001 de nopti. Primul loc a fost premiat cu 1000 de lei si invitatii la Electric Castle, locul secund cu invitatii la Airfield Festival iar locul III cu vouchere de cumparaturi de la Benjamin.

Mai multe evenimente de la Arena Platos
Detalii arenaplatos.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here