paintballPaintball-ul este un sport care castiga din ce in ce mai mult teren in fata altor sporturi, dar in Romania inca nu este mediatizat asa cum ar trebui. Asa ca ne-am gandit sa ne largim putin cercul de sporturi si practici extreme si sa promovam paintball-ul la un nivel cat mai inalt.

Am reusit sa-l retinem cateva minute pe Vlad Manolache de la competitii si antrenamente, membru al echipei de paintball Romaniacs, pentru un interviu acordat echipei extremeaddict.ro (realizat de briz) prin care sa ne introduca in tainele acestui sport.

Briz: Salut! Dragos, de la extremeaddict.ro
Vlad: Salut, ma numesc Vlad Manolache, joc paintball profesionist pentru echipa Romaniacs.

Briz: De cat timp practicati acest sport?

Vlad: Echipa Romaniacs a fost infintata acum 4 ani, fiind formata din cei mai buni jucatori de paintball din toata tara in momentul repsectiv.
In timp s-au alaturat noi jucatorii cu potential, doi antrenori si un tehnician pentru echipament.
Membrii echipei provin din discipline sportive diferite (tenis, baschet, atlestism, hochei…), fapt ce a dus la unificarea acesteia si deasemnea la dezvoltarea unui stil de joc aparte.

paintball romaniacsBriz: Cele mai importante competitii la care ati participat?

Vlad: Am participat in cele mai puternice campionate organizate in Europa si la nivel mondial.
In anul de debut am jucat in European Paintball League, iar momentan joc in European Paintball GT si Millennium Paintball Series. Dealtfel acestea sunt unele dintre cele mai puternice ligi de paintball din lume, fapt redat prin prezenta unor jucatori si echipe de top din toata lume.

Briz: Cat va antrenati pe saptamana?

Vlad: Antrenamentele se realizeaza in functie de sezon, astfel in perioada competitionala o saptamana este impartita in 4 zile de antrenament si 2 zile de competitie.
Prin urmare se ajunge la un nivel la care fiecare jucator din echipa petrece minim 800 de ore pe teren in fiecare sezon.

paintball romaniacsBriz: Cel mai impresionat moment din cariera

Vlad: Cel mai important moment din cariera mea a fost cand am castigat ultima etapa a European Paintball Grand Tour in Salonic (Grecia) la sfarsitul sezonului 2009.
A fost un moment de o deosebita importanta atat pentru mine, cat si pentru echipa, victoria fiind rezultatul unei munci indelungate.

Briz: Plan de viitor in paintnball

Vlad: 2010 este un an bogat din punct de vedere competitional, avand programate 21 de competitii in 13 tari din Europa.
Vlad: Obiectivele noastre sunt clare, si anume castigarea campionatului national si al celor internationale. Nu mergem a nici o competitie pentru altceva decat pentru primul loc.

paintball romaniacsBriz: Cum vedeti acest sport in urmatorii ani?

Vlad: Paintball-ul este considerat in momentul de fata sportul cu cea mai mare dezvoltare in ultimii ani la nivel mondial, dezvoltandu-se o intreaga industrie si un spectacol aparte.

S-a ajuns la nivelul la care campionatul in care jucam colaboreaza cu Eurosport 2 si in America cu Espn, exista numeroase reviste, mii de oameni care lucreaza in aceasta industrie, iar numarul pasionatilor este in contiuna crestere.
Din pacate, in Romania, acest sport are o mediatizare destul de slaba, cu toate acestea sper ca pe viitor lucrurile sa se schimbe.
Faptul ca o echipa romaneasca detine suprematia in acest sport, jucand un rol important in marile competitii, ar trebui sa schimbe intr-o mare masura perceptia publicului, iar interesul pentru paintball sa cunoasca o ascensiune bine meritata.

Briz: Cea mai buna echipa (practicant) de paintball in ro si din afara.

Vlad: Rezultatele obtinute in decursul competitiilor reprezinta principalul factor ce reflecta nivelul unei echipe. Astfel cea mai buna echipa din Romania, consider ca este echipa Romaniacs, prin castigarea campionatului national.
La nivel mondial cea mai buna echipa consider ca este  Rusian Legion, fiind castigatorii Cupei Mondiale.

paintball romaniacsBriz: Ce echipamente folositi?

Vlad: Echipamentul pe care il folosim este oferit de catre Plenet Eclipse, tot ei ne asigura suportul tehnic si tehnologia de ultima ora.;Acestea ne ajuta sa atingem un nivel de performanta foarte ridicat si chiar as fi foarte incantat sa vi-l prezint  detaliat pe viitor.

Bilele pe care noi le folosim sunt bile produse de catre Box Series modelul Pro Box (bile speciale pentru comeptitie), in momentul de fata fiind  cele mai performante de pe piata, si carora tin sa le multumesc in mod special pentru tot suportul pe care l-am primit din partea lor.

Briz: Cateva cuvinte pentru extremeaddict.ro

Vlad: Consider ca site-ul extremeaddict.ro reprezinta un bun inceput in ceea ce priveste promovarea unor sporturi ce se bucura de o popularitate mai scazuta in Romania, comparativ cu alte tari europene.
Este un site cu o buna initiativa, potrivit persoanelor dinamice, pasionate de sport si deschisi la nou. Va multumesc pentru suport.

Briz: Date de contact echipa Romaniacs

www.ro-maniacs.ro (site in reconstructie)
www.facebook.com/romanics
vladmanolache @ yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here