liverider-bike-computer-iphoneFanii iPhone si iPod touch nu se multumesc doar cu aplicatiile faine oferite de iTunes Store, drept urmare au inceput sa scoata tot felul de dispozitive hardware pentru a extinde functionalitatile device-urilor lor preferate.

Compania New Potato Technologies a scos un dispozitiv numit LiveRider ce transforma iPhone-ul/iPod-ul intr-un adevarat computer de bicicleta.

Suportul este asemanator cu cel de la dahon – BioLogic, se moanteaza direct pe ghidon, oferind acces full la touch screen, iar in plus vine cu un receiver wireless, conectat direct la telefon si un sensor cu functie dubla montat direct pe cadrul bike-ului. Senzorul masoara viteza bicicletei si tempo-ul la pedalare.

Aplicatia LiveRider foloseste functia GPS a iPhone-ului pentru a calcula pozitia, distanta, si accelerometrul pentru a calcula gradul de inclinare. Dispozitivul de montare este anti-shoc pentru a absoarbe toate vibratiile din timpul mersului.

Un dezavantaj ar fi bateria iPhone-ului/iPod-ului, care este folosite atat de aplicatia LiveRider cat si de receiver-ul wireless. Senzorul are bateria life-time. Aplicatia se poate descarca free de pe iTunes, suportul, receiver-ul si senzorul costa in jur de 100 dolari.

Pret: Free
Device: iPhone, iPod touch, and iPad.Requires iOS 3.0 or later
Released by: New Potato Technologies, Inc.
App Store: LiveRider

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here