Aplicatia RiSE se conecteaza la un dispozitiv integrat in motocicleta si are un algoritm care detecteaza un accident in functie de unghiul de inclinare al motocicletei. Instantaneu, trimite alerta de accident catre o lista predefinita de prieteni.

De cele mai multe ori, motociclistii sunt singuri atunci cand strabat autostrazile, soselele sau drumurile forestiere. Tot singuri sunt si atunci cand cad. Iar un accident de motor, mai ales pe timp de noapte si mai ales cand e vorba de o alunecare in afara soselei, poate trece usor neobservat.

Sunt situatii in care un motociclist ranit este descoperit dupa multe ore de la producerea accidentului. Pentru a preveni aceasta scurgere fatala a timpului, cinci tineri s-au gandit sa creeze de la 0 un sistem de alerta in cazul accidentelor de motocicleta.

RiSE este un proiect cu potential si merita promovat.

Detalii despre dispozitiv si aplicatie gasiti pe www.ridesafe.eu

Motociclistii sunt uniti. Se saluta in trafic si se opresc fara ezitari pentru a-si sari in ajutor. Insa motociclistii stau putin intr-un loc si adesea pornesc singuri la drum. Tot singuri raman si atunci cand pierd controlul si cad.

Pe autostrazi, in mirajul adrenalinei cu care se intrec pana cand nu le mai ramane vreme sa si supravietuiasca. In rape, pe campuri sau in locuri pe unde rar mai trece cineva care i-ar putea ajuta.

Daca esti totusi la inceput pe motocicleta, iti recomand cateva sfaturi moto pentru inceput si un curs pentru conducere defensiva pe moto.

sursa: recorder.ro

Te gandesti la o bicicleta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here